Paul van der Heijde

Paul van der Heijde is een meester in het stimuleren van de professionele dialoog.

www.profdialoog.nl


"De mensen met wie ik verhalen ontwikkel en die ik coach, zijn beleids- en bestuursadviseurs, projectleiders, programmacoördinatoren of accountmanagers bij de overheid en het bedrijfsleven. We werken samen om hun visies, kennis, analyses en adviezen actief te vertalen naar kernachtige teksten en aansprekende verhalen (presentaties). Deze teksten en verhalen zijn richtinggevend voor de afweging, besluitvorming en verantwoording van managers, directeuren en bestuurders. Met andere woorden: men weet daarna wat er morgen moet gebeuren.

 

Het draait in mijn aanpak altijd om de versterking van bewuste communicatie: verhalen maken met focus en energie die een effect teweeg brengen binnen organisaties, projecten of programma's. Van brein naar beweging: ontwerpen, maken en laten werken van de dialoog. Dat is mijn vak. Ik ontwikkel zowel met teams als met individuele projectleiders, adviseurs en managers. Mijn klanten zijn altijd mede-ontwikkelaars, hierdoor is het maatwerk."

 

Paul weet op een hele eigen wijze de ander te stimuleren om tot de essentie van een beleidsvraag te komen. Het is voor hem niet nodig om inhoudelijk op de hoogte van een onderwerp te zijn want hij stelt vragen die vooral jou stimuleren om heel helder te zijn over de te bereiken doelen. Hij neemt je zeer serieus en is bereid om door te gaan als jij wilt opgeven. Daarnaast relativeert zijn droge humor het wordingsproces en zorgt er voor dat je als beleidsmaker bereid bent je eigen 'darlings te killen'.